Ekonomi

Restoranlar için geliştirildi: Tüm adisyonlar tek ekranda

Dört yıldır restoranlar için yazılım ürünleri geliştiren ve yüzde 5 komisyon oranıyla çalışan RooGo’ya üye işyeri restoranlar, tüm online siparişleri tek noktadan yönetebilen paketservis.app’in adisyon yönetim yazılımını bir yıl boyunca ücretsiz kullanabilecek.

2020 yılında Demir Ali Toktaş tarafından Çırak adıyla kurulan RooGo, restoranlara sunduğu yemek sipariş platformunun yanı sıra, Loji adlı kurye yönetim sistemiyle restoran-kurye denklemine esnek bir çözüm getiriyordu. İstanbul merkezli girişim, sunduğu yeni fırsat ile RooGo’ya üye restoranların mağaza içi siparişlerini de kolayca dijitalleştirmesini sağlayacak.

Yemeksepeti, Trendyol Yemek, Migros Yemek gibi rakiplerle aynı kulvarda yer alan girişimin adisyon yazılımı, masalardan alınan siparişlerin tek ekrandan yönetilmesini ve fişlerin yazıcıdan otomatik alınabilmesini sağlıyor. Böylece restoranlar iç ve dış tüm sipariş verilerini tek ekrandan takip edilebiliyor.

‘YÜZDE 18 DEĞİL YÜZDE 5 KOMİSYONLA SİPARİŞ ALABİLİYORUZ’

Yazılım ile restoran içi siparişler daha iyi takip edilirken, garsonlar da siparişleri kendilerine özel uygulama üzerinden yönetebiliyor. 25’ten fazla şehirde, 600’den fazla restorana hizmet veren ve 2000’den fazla kullanıcıya ulaşan RooGo’nun kurucusu Demir Ali Toktaş şu açıklamayı yaptı:

“Restoranlar diğer online yemek kanallarında yüzde 18’lere varan komisyon ödemekte. Bu durumun çok sürdürülebilir olduğunu düşünmediğimiz için bazı maliyet optimizasyonları yaparak RooGo ile sadece yüzde 5 komisyonla sipariş alabilmekteyiz. Aradaki maliyet farkını da restoranın isteği doğrultusunda tüketicilere indirim olarak sunabiliyoruz.

Normalde ücretli olan ama bir yıl boyunca ücretsiz sunacağımız Adisyon yazılımı da aslında bu verimliliğin bir sonucu. Restoranların siparişlerini kolayca yönetebilmesi ve dijitalleşmesi yönünde desteklemek için adisyon yazılımını da 1 yıl süre ile restoranlara ücretsiz sunuyoruz. Bu adımın da hem tüketiciye hem de restoranlara verimlilik olarak geri dönecek olması bizi mutlu ediyor.”

Kurye ile sıcak yemek paket taşımacılığı hizmetini +50 şehirde, +2.500 restorana ulaştırdıklarını ve 20 milyondan fazla siparişin teslimatına aracılık ettiklerini belirten Demir Ali Toktaş, RooGo Yemek ile de tüm şehirlerde daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu